bagietka

Więcej o:

bagietka

Wypowiedzi na forum o:

bagietka

  • Wielki Zderzacz Bagietek!

    Zainspirowany komentarzami z deseru pytam: -jaka cząstka powstaje ze zderzenia bagietek -jak zachowuje się bagietka? -czy bagietka jest pożywieniem dla kota Schroendigera?

  • chrupiace bagietki

    czy ktos zna przepis na chrupiace bagietki ( tzw. french)? wiem rowniez ze jest tzw sourdough bagietka o nieco innym, troche chlebowo kwasnym smaku, rowniez z maki jasnej jesli masz i sie podzielisz wyprobowanym przepisem to juz pisze DZIEKI !

  • Bagietka......

    kurcze....:D Jak ten temat mozna rozwinac!:D:D:D --

  • Tajemnica francuskiej bagietki

    No właśnie w czym tkwi jej urok. Nie mówię tu o białym , gąbczastym wytwórcze z naszych suprmarketów, lecz o doskonałym pieczywie z ciemniejszą, porowatą , chrupiącą skórką i środku mięciutkim i sprężystym. Spędziłam teraz ponad tydzień we Fracji i codziennie na śniadanie objadałam się takim cudem z

  • przyklelające się bagietki

    otóż produkuję bagietki jak w przepisie Dorotus i pyszne są, ale mimo że smaruję formę i olejem i mąką, dranie przyklelają się. Dzisiaj gorzej niż ostatnim razem i jadłam bagietki bez dna. Na końcach jeszcze można je jakoś oderwać, ale w środku to katastrofa. Co robić?

  • Bagietki rarytaski

    Ja dałam z wędzonym łososiem. wszystko wyszło mi dość rzadkie, więc potraktowałam jako sałatkę obok pieczywa - z bagietki by spłynęło. W smaku pycha!

  • Pani Buła Bagietka :-)

    Bardzo fajny przepis , polecam gorąco. O dziwo, mimo ze do bagietek dodaje sie tylko białą makę, końcowy produkt nosi znamiona... ćwierćrazowego jakby.. :-) Swietne do wycierania sosu z talerza , podłuzyły własnie do tego przy dzisiejszym obiedzie :-)

  • Bagietka

    Podejrzewam , ze przepis na bagietki Bajaderki pojawiał się już nie raz jednak nie moglam sie oprzec :) To moje drugie w życiu spotkanie z pieczeniem pieczywa ( na pierwszy ogien poszly kajzerki Dorotus76) i cos czuje , że zaraz będę kolejna "ofiarą" strony Mirabbelki , która będzie radośnie

  • Bagietki pszenne

    Chrupiace i z dziurami. Zawsze robilam z drozdzami swiezymi, ale ze nie mialam swiezych, zastapilam suszonymi. Wyszly tak samo jak i na swiezych, nie widze zadnej roznicy. Z przepisu wychodza 4 bagietki. Wieczorem nastawiamy polish: 300g maki pszennej chlebowej 300g wody szczypta suszonych drozdzy

  • KTO ZNA "BAGIETKĘ"??

    Kto zna firmę "bagietka" z gryfina niech napisze tu coś o tym ja znam i też napiszę