Efekt soft matte w jedną chwilę? Trend na makijaż cloud skin to hit z TikToka!

Makijaż, który zapewni ci lekkie wykończenie z matowym efektem? To własnie cloud skin, który obecnie króluje na TikToku. Zobacz, jak się prezentuje i jak nosimy go w sezonie letnim

Cloud skin może kojarzyć się z zimną stylizacją makijażową, a przynajmniej taką, do której użyjemy chłodnych odcieni kosmetyków. Nic bardziej mylnego! Nazwa pochodzi od tekstury, jaką ma pozostawić na naszej cerze ten makeup, a więc wygładzoną i miękką. Dużą rolę odgrywa też róż, który podkreśla delikatność cloud skin i sprawia, że staje się idealną propozycją letniego makijażu. Fanki makeup'u już go pokochały na TikToku, dlatego zobacz, jak nosimy cloud skin w tym sezonie!

Cloud skin – cera miękka i wygładzona niczym chmurka

Podstawą cloud skin jest lekki podkład, który warto połączyć, np. z pudrem ryżowym dla jeszcze gładszego efektu. Na tę bazę pójdzie korektor, najlepiej w jasnym tonie, który następnie dobrze wyblenduj gąbeczką, pędzlem lub trójkątnym wacikiem, którego użyła też @reitxmakeup na TikToku.

Dodawanie różu w cloud skin możesz podzielić na dwa etapy – pierwszy z różem w płynie, a na koniec jasny odcień w formie proszkowej. Dzięki temu uzyskasz odpowiednie cieniowanie, które ociepli twarz i nada jej dogłębnego koloru. Nie zapominaj o brązerze, ale uważaj, żeby nie przesadzić. W końcu efekt ma być delikatny i sprawiać wrażenie "miękkiego" na twarzy – jak chmurka. :)

Delikatny i lekki cloud skin – idealny na lato 2023

Ta propozycja makijażowa jest niezwykle lekka dla cery i prosta w wykonaniu. Ponadto dzięki połączeniu odpowiednich kolorów, cloud skin będzie świetnie prezentować się na opalonej i muśniętej słońcem skórze.

 

To świetna technika makijażu na wakacje, która sprawdzi się zarówno do noszenia na co dzień, jak i na specjalne okazje. Wypróbuj ją i przekonaj się, jak dobrze sprawdzi się w twojej rutynie makijażowej!

Czytaj też: To cięcie było hitem lat 90., a tego lata przeżywa odrodzenie. Pięknie wysmukla twarz i pasuje każdemu

Więcej o: